Tillbaka

Rullstolsanpassat & hjärtsäkert


RULLSTOLSANPASSAD RESTAURANG OCH BAR

På Mando är alla välkomna! Restaurangen är tillgänglig för rullstolsburna eller gäster som har svårt med trappor. Rullstolsburna har bäst svängrum i den nya delen, men även möjlighet att komma in i den äldre lokalen. Vid den stora porten mellan oss och Butterick´s finns en ringklocka där du kan tillkalla assistans.

Även vår uteservering är utformad för god tillgänglighet. Vi har inget staket längs långsidan, för att våra gäster lättare ska kunna komma in och ut. Alla bord har ett mittben, så att armstöden på en rullstol kan komma in under bordsskivan. Vi har utrustat vår uteservering med ett anpassat bord där det finns gott om plats för exempelvis rullstolsburna att avnjuta en middag. Platsen uppfyller gatukontorets direktiv för tillgänglighet.

 

HJÄRTSÄKRAD PLATS

På Mando har vi en hjärtstartare. Personalen har genomgått utbildning i hjärt-lungräddning med hjärtstartare.

Vi på Mando har sett i praktiken hur avgörande det är med kunskap i hjärt-lungräddning. I augusti 2015 drabbades en kund på vår uteservering av hjärtstopp. Tack vare att personer med relevant kunskap gjorde en snabb livräddande insats, slutade det lyckligtvis bra!